PROVNINGAR

WHISKY

Glendalough


FREDAG: 18.00
LÖRDAG: 14.00

LÖRDAG: 17.00 (FULLBOKAD)

PRIS: 199kr

Biljett till provningen kan köpas i samband med ditt biljettköp, alternativt maila arrangemang@skovde.se för föranmälan på provningen.
I mån av plats går det att köpa biljett till provningen på plats.

____________________

En gång i världen fanns det hundratals destillerier på Irland. Det var irish whiskey som gällde och i början på 1900-talet var Irländsk whiskey den största whiskeyn i USA. Nedgången började med att man vann frihetskriget och blev bojkottade i det brittiska imperiet. Tillsammans med ”prohibition” i USA från 1922 blev det spiken i kistan för den irländska whiskeyindustrin.

Återkomsten har dock varit stark sedan 1980-talet och whiskeyn flödar igen. Nya destillerier växer upp överallt. Glendalough är inget undantag.

Glendalough Distillery startades av fem vänner från Wicklow och Dublin. Alla hade de en passion för det ärevördiga destillationshantverket.

Under 1700- och 1800-talet fanns det mer än 200 licensierade destillerier på Irland vilket genom åren dramatiskt förminskats för att nu återigen börja växa till sig. Idén bakom Glendalough Distilleri är att förena tradition och arv från tidigare generationer med nytänkande av idag.

Glendalough (The Glen of two lakes) är en vacker dalgång i Wicklow Mountains alldeles söder om Dublin och med en helt fantastisk historia om munken St Kevin, vilken även finns avbildad på etiketterna.